זמני שהות, מהו ההסדר הטוב ביותר, שיקולים מנחים
זמני שהות, מהו ההסדר הטוב ביותר, שיקולים מנחים
הסידור הטוב ביותר לזמני מגורים לילדים עם הורים גרושים יכול להשתנות בהתאם למספר גורמים, לרבות גיל הילדים והתפתחותם, לוחות הזמנים וסידורי המגורים של ההורים והצרכים וההעדפות הספציפיות של המשפחה. אין תשובה חד-משמעית לשאלה זו, כיוון שמה שעובד הכי טוב עבור משפחה אחת עשוי שלא להתאים למשפחה אחרת.
להלן מספר שיקולים שעשויים לסייע להורים ולמגשרים לקבוע את הסדר זמן השהייה המתאים ביותר:
גיל הילדים: ילדים צעירים יותר עשויים להפיק תועלת מביקורים תכופים יותר אך קצרים יותר עם כל הורה כדי לשמור על התקשרות ויציבות. ילדים גדולים יותר עשויים להעדיף בלוקים ארוכים יותר של זמן עם כל הורה.
לוחות זמנים להורים: יש לקחת בחשבון את לוחות הזמנים וההתחייבויות של שני ההורים. אם לאחד ההורים יש עבודה תובענית שמקשה על מעברים יומיומיים, ייתכן שסידור יום לסירוגין לא יהיה מעשי.
קרבת מגורים: אם שני ההורים גרים בסמיכות זה לזה, ייתכן שיהיה קל יותר ליישם יום לסירוגין או לוח ביקורים קצר.
בית הספר והפעילויות של הילד: יש לשקול את לוח הזמנים של הילד בבית הספר, פעילויות חוץ בית ספריות וחיי חברה. ההסדר צריך לאפשר לילד להשתתף בפעילויות אלו ללא הפרעה משמעותית.
העדפת הילד: בהתאם לגילו ובגרותו של הילד, יש לשקול את העדפתו. עם זאת, זה לא צריך להיות הקובע הבלעדי, במיוחד אם הילד צעיר מאוד.
יחסי הורים וילדים: איכות היחסים בין כל הורה לילד צריכה להיות גם גורם. לחלק מהילדים יש קשר חזק יותר עם אחד ההורים ומעדיפים לבלות איתם יותר זמן.
גמישות ותקשורת: ללא קשר לסידור הנבחר, תקשורת פתוחה וגמישות בין ההורים הם קריטיים. הורים צריכים להיות מוכנים להתאים את לוח הזמנים בעת הצורך כדי לענות על הצרכים המתפתחים של הילד.