התמודדות נכונה עם כעסים בחדר הגישור- אהוד עזורי
טיפול בכעסים בהליך הגישור
במהלך גירושין טיפול בכעסים חיוני להשגת פתרון מוצלח וידידותי / הנה כמה עצות לניהול כעס בחדר הגישור:
בחרו במגשר הנכון: בחרו במגשר מוסמך ומנוסה המיומן בניהול קונפליקטים ורגשות. מגשר טוב יכול ליצור סביבה בטוחה ניטרלית ועוטפת, עבור שני הצדדים, המאפשרת להם להביע את חששותיהם ורגשותיהם.
הכנה רגשית: לפני שנכנסים לגישור, הקדישו קצת זמן להרהר ברגשות בדאגות שלכם. זהה מה מעורר את הכעס שלך והיה מוכן לדון בנושאים אלה בצורה רגועה ובונה במהלך פגישות הגישור.
תרגלו הקשבה פעילה: הקשב פעיל לנקודת המבט של בן/בת הזוג שלך מבלי להפריע. נסו להבין את נקודת המבט שלהם, גם אם אתם לא מסכימים. הקשבה יכולה לעזור להפחית מתח ולפתוח את הדלת לפשרה.
הביעו את רגשותיכם בשלווה: כשמגיע תורך לדבר, הביעו את רגשותיכם ודאגותיכם בצורה רגועה ומכבדת. השתמש בהצהרות "אני" כדי להימנע מהאשמת או האשמה של בן הזוג שלך. לדוגמה, אמור, "אני מרגיש פגוע כש..." במקום "אתה תמיד..."
קחו הפסקות בעת הצורך: אם אתם מרגישים שהכעס עולה במהלך פגישת הגישור, אל תהססו לבקש הפסקה. התרחקות קצרה יכולה לעזור לך להתקרר ולאסוף את המחשבות שלך.
השתמשו בשפה ניטרלית: הימנעו משימוש בשפה מלהיבה או מאשימה. היצמדו לעובדות והתמקד במציאת פתרונות במקום להתעכב על תלונות העבר.
הישארו ממוקדים בעתיד: זכרו שמטרת הגישור היא ליצור הסכם מקובל הדדית לעתיד שיאפשר תקשורת הורית טובה. שמרו על התמקדות בצרכים שלכם ובמה שהכי טוב לחיים שלכם לאחר הגירושין ולרווחת הילדים
חפשו תמיכה מקצועית: אם כעס ובעיות רגשיות מכריעים, שקלו לפנות לסיוע של מטפל או יועץ. תמיכה רגשית מחוץ לתהליך הגישור יכולה להועיל לכם להגיע לנקודה אליה אתם רוצים להגיע.
היו סבלניים: "החיפזון מן השטן" גישור יכול להיות תהליך שלוקח זמן. היו סבלניים עם עצמכם ועם בני הזוג שלכם בזמן שאתם עובדים על רגשות קשים ובעיות מורכבות.
ספרו סיפור ואל תטענו טענות: זכרו המגשר אינו שופט או בורר, הימנעו מלהעלות טענות צודקות בעיניכם, אלא ספרו את הסיפור שלכם מנקודת המבט שלכם. – זכרו שתקשורת אפקטיבית וגמישות, הם המפתח לגישור מוצלח. זה נורמלי לחוות כעס במהלך גירושין, אבל איך אתה מנהל ומביע את הכעס הזה יכול להשפיע באופן משמעותי על התוצאה של תהליך הגישור.
זכרו שבהקשר של גירושין, כעס אצל כל אחד מהצדדים יכול להתעורר מסיבות שונות, כולל:
אובדן ואבל: גירושין כרוכים לעתים קרובות בתחושת אובדן, לרבות אובדן הנישואין, חלומות משותפים וזוגיות של בן זוג. כעס יכול להיות תגובה לאבל הזה.
האשמה וטינה: אנשים עלולים לחוש כעס כלפי בן זוגם או בן זוגם לשעבר עקב עוולות שנתפסו, בגידה או קונפליקטים שתרמו לגירושין.
תסכול: תהליך הגירושין עצמו, לרבות הליכים משפטיים ומשא ומתן, עלול להיות מתסכל ולהחריף את רגשות הכעס.
חוסר ודאות: חוסר הוודאות לגבי העתיד והשינויים שהגירושין מביאים יכולים להוביל לרגשות מוגברים, כולל כעס.
חשש מעזיבת אזור הנוחות במסגרת ההליך לפתרון סכסוכים: לזוגות שמתגרשים עלולים להיות חילוקי דעות בנושאים שונים, כגון משמורת ילדים, חלוקת רכוש ועניינים כספיים, מה שעלול להוביל לכעס במהלך המשא ומתן.
חשוב להכיר ולטפל בכעס במהלך גירושין, מכיוון שיכולות להיות לכך השלכות רגשיות ומעשיות כאחד. אנשים רבים מחפשים טיפול או ייעוץ כדי לעזור להם לנהל את הכעס ורגשותיהם האחרים בתקופה מאתגרת זו. בנוסף, כישורי תקשורת ופתרון קונפליקטים יעילים יכולים להיות בעלי ערך במזעור ההשפעה השלילית של הכעס על תהליך הגירושין ועל רווחתם של אנשים.